Het Motorrijbewijs

Het motorrijbewijs is het mooiste rijbewijs om te halen.De vrijheid,het 2-wieler gevoel en het is een makkelijk en voordelige manier om je te vervoeren.Je mag al vanaf 17 jaar beginnen met je motorrijbewijs,wat veel voordelen bied en natuurlijk hartstikke gaaf is. Natuurlijk moet je wel eerst even je motor Theorie halen maar dat mag ook al vanaf 17 jaar.

Het motorrijbewijs is ingedeeld in 3 vermogens, te weten *Het A1 Rijbewijs tot maximaal 125cc *Het A2 Rijbewijs met een vermogen van maximaal 35 KW.*Het A Rijbewijs voor alle vermogens.

Ben je 17 jaar dan begin je altijd met het erg leuke A1 rijbewijs,je moet dan 3 examens doen eerst de motor theorie en dan het AVB examen gevolgd door het AVD examen.Na twee jaar in het bezit te zijn van het A1 rijbewijs, mag je verder met A2, je hoeft dan geen theorie meer te doen en geen AVB examen. Na twee jaar in het bezit van A2 mag je op minimaal 22 jarige leeftijd het vol vermogen gaan halen A, je hoeft dan geen theorie meer te doen en geen AVB examen, met dit rijbewijs mag u alle categorieen besturen. Ben je 20 jaar dan kunt u direct instappen in A2 ,je moet dan 3 examens doen AVB, motor theorie en dan het AVD examen.Na twee jaar in het bezit van rijbewijs A2 mag je verder met het rijbewijs A, ook dan hoeft u geen theorie te doen en ook geen AVB examen. Ben je 24 jaar of ouder dan mag je direct instappen in A, maar u mag natuurlijk ook kiezen voor A1 of A2, je moet dan wel AVB doen ,motor theorie en het AVD examen.

Om het voertuig te leren beheersen zijn 12 tal oefeningen ontwikkeld. Op je AVB examen(voertuigbeheersing) krijg je er 7,en hier mag je er 2 met een onvoldoende beoordeeld krijgen,als deze maar niet in het zelfde cluster vallen.We hebben totaal 4 clusters. Met onze nieuwe CBF 125 zijn deze oefeningen een fluitjevan een cent. Daarna gaat U door voor het AVD examen (verkeersdeelneming).Bent U hiervoor geslaagd dan kunt u uw rijbewijs afhalen op de deelgemeente.

Wilt u geen schakelmotor dan bieden wij ook automaat,vraag hiernaar.

© Copyright 2007 - 2009 bij Motorrijschool de Jong

Webdevelopment door IT-innovatief