Praktijk examen

Bij het praktijk examen moet men eerst een examen doen voor voertuigbeheersing, voordat men het examen kan afleggen voor verkeersdeelneming. Bent u geslaagd voor voertuigbeheersing dan is dit 1 jaar geldig. Binnen dit jaar moet u dan verkeersdeelneming afleggen. Het praktijk-examen wordt aangevraagd zodra de leerling een bepaald niveau heeft bereikt.

Dit niveau wordt bepaald op een instructie-vorderingskaart en in overleg met de instructeur. Het is in uw eigen belang en in het belang van de rijschool dat u de eerste keer slaagt. Daarom is het belangrijk dat u niet te snel het examen aanvraagt. Zorg altijd dat u met vol zelfvertrouwen naar het examen gaat, dit kan alleen als u zeer goed voorbereid bent.

Indien u toch wilt weten hoe een examen in z'n werk gaat en hoe u met de zenuwen om moet gaan, is er een mogelijkheid om een TTT(Tussentijdse Toets) te doen. Uw instructeur kan bepalen of dit van toepassing is voor u. Na dit examen vertelt de examinator aan welke punten nog gewerkt moet worden.

© Copyright 2007 - 2009 bij Motorrijschool de Jong

Webdevelopment door IT-innovatief